Eş Anlamlı Kelimeler ile Bilen Oturur Etkinliği

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayı içinde sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıf altı gruba bölündü. Her grubun önüne üzerinde eş anlamlı 13 kelimeden oluşan tablolar konuldu. Daha sonra öğretmen önceden hazırlamış olduğu kelime torbasından kelime çekti. Sınıfta sesli bir şekilde okudu. O kelimenin eş anlamı olan kelime öğrenciler tarafından söylendi. Eş anlamlı kelime hangi grubun tablosundaysa o grup öğretmenden kağıdı aldı ve eş anlamının üzerine koydu. Öğrenci temsilcisi ise öğretmenin torbasından çıkan kağıdı ve öğrencinin söylediği eş anlamı tahtaya yazdı. Bu etkinlik tüm öğrenci tablolarının dolmasına kadar bu şekilde devam etti. Tablosunu en önce tamamlayan grup etkinliğin galibi oldu. Daha sonra tahtaya yazılan eş anlamlı kelimeler öğretmen eşliğinde tekrar edildi ve öğrencilerin pekiştirilmesi sağlandı.

21-12-202321-12-202321-12-202321-12-2023

Yayın: 21.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 09:07 - Görüntülenme: 91