Mrt

Fen Bilimleri dersinde 7.sınıf öğrencilerimiz ile hazırlamış olduğumuz evsel atıkların geri dönüşümü adlı projelerimiz..

Şbt

YEŞİLAY ve MEB tarafından hazırlanan OBM programı kapsamında ; OBM(okulda bağımlılığa müdahale) programının ne olduğu bu programla hedeflenenin ne olduğu ve nasıl önleme çalışmaları yapıldığı soruları cevaplandırılmış ve bu program okulumuzun idarecilerine ve öğretmenlerine psikolojik danışman /rehber öğretmen Yeşim GÜMÜŞ tarafından bilgilendirme semineri ile tanıtılmıştır.

Şbt

Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

Tüm sınıflarda “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.

Şbt

Dede Korkut Hikayeleri eserinden alınan anahtar kelimelerle öğrencilere hikâye yazma çalışması yapıldı, böylece öğrenciler dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler.

Şbt

Dede Korkut Hikayelerinden Tepegöz ve Basat hikayesi öğrencilere görsel olarak izletildi. Eser ve görselden yola çıkılarak hikaye yazma çalışması yapıldı. Böylece öğrenciler dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler. Etkinlik sonucunda Nurşen Aygün adlı öğrencinin "Korkut Dedem" Hikayesi birinci seçilerek okulumuz adına yarışmaya gönderildi.

Şbt

Okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimiz için Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman Yeşim GÜMÜŞ tarafından motivasyon etkinlikleri düzenlenmiştir. Bu kapsamda" bir adım ileri" ve "arkadaşımın hayalleri" etkinlikleri yapılarak öğrencilerin hedefleri, hayalleri için adım atmaları sağlanmıştır. Çocuklar hayallerini ve hedeflerini ikili gruplar şeklinde birbirlerine anlatmış.Ardından arkadaşından hayallerini dinleyerek motive olmaları hedeflenmiştir.

Şbt

Okulumuz velilerine, yerel hedef kapsamında olan otokontrol için "çocuklar da öz disiplin geliştirme" veli broşürü okul psikolojik danışmanı Yeşim GÜMÜŞ tarafından dijital ortam aracılığı ile  paylaşılmıştır.Bu broşür ile hedeflenen çocukların evde ve okulda öz düzenleme öz kontrol gibi becerilerinin gelişmesi için ailenin yapabilecekleri ile ilgili bilgilendirme ve farkındalık kazandırmak olmuştur.

Şbt

Çocuklarda olumlu davranış geliştirme konusu üzerine okulumuz öğretmenlerine, psikolojik danışman Yeşim GÜMÜŞ tarafından dijital ortamdan broşür dağıtılmıştır.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Oğuzhan YAŞAR’ın Düşünme Eğitimi dersi kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte yazdığı “Seçme Hikayeler Kitabı” adlı eserleri için Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çekimleri tamamlanan tanıtım videosu “Eğitimi Geliştiren Öğretmenler” serisi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Projede emeği geçen öğretmenimiz Oğuzhan YAŞAR ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz Konferans salonunda Kızılay Afet yönetimi görevli personeli tarafından öğrencilerimize afetlerin tanıtımı ve afetlere yönelik acil müdahale semineri düzenlendi.Soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde öğrencilerimiz afet anında neler yapmaları gerektiği hususunda bilgiler edindi. Kızılay afet yönetimi  personeline teşekkür eder, afetlerin yaşanmadığı güzel günler dileriz.

Ock

Okulumuz öğrencilerine Enerji Verimliliği hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimize enerji vermliliği ile ilgili olarak videolar izlettirilerek farkındalık oluşturuldu ve pano çalışması yapıldı.

Ara

LGS öğrencilerine sınav kaygısı semineri verilmiş ardından öğrencilere nefes ve soru çözme taktikleri ile bu kaygıyı azaltma ve baş etmeye yönelik bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Okulumuz öğrencileri tarafından 15 TEMMUZ ile ilgili yazılan şiirler ve çizilen resimler ile okulumuz 15 temmuz gazetesi hazırlanmıştır.