Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayı içinde sınıflarda “Klasik eser okuma” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıf kütüphaneye götürüldü. Her sınıfın kendi seviyesine uygun klasik eserler verildi . Daha sonra öğrencilerin kitap okuması sağlandı. Okunan kitaplar üzerinde geniş bir şekilde duruldu. Çocuklara kitap özeti yaptırıldı.Çocuğa kitapla ilgili sorular soruldu.Böylelikle çocuklara konuşma fırsatı verildi.Etkinlik tamamlanmış oldu.

Ara

etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, öğretmen öğrenilmesi gereken kelimeleri

belirleyerek tahtaya yazdı.Daha sonra öğretmen tahtaya yazdığı her kelimenin eş

anlamlısını da yazdı.Öğretmen bütün sınıfı etkinliğe katmak için ayağa

kaldırdı.Kaldırdığı öğrencilere yazdığı kelimenin eş anlamlısını sordu.Doğru cevap

veren öğrenci oturup yanlış cevap veren öğrenci ayakta beklemeye devam etti.

Etkinlik, tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar devam etti.

Ara

8.sınıf öğrencilerimizle Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kelimelerin eş anlamalrını bulma etkinliği yapıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayı içinde sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıf altı gruba bölündü. Her grubun önüne üzerinde eş anlamlı 13 kelimeden oluşan tablolar konuldu. Daha sonra öğretmen önceden hazırlamış olduğu kelime torbasından kelime çekti. Sınıfta sesli bir şekilde okudu. O kelimenin eş anlamı olan kelime öğrenciler tarafından söylendi. Eş anlamlı kelime hangi grubun tablosundaysa o grup öğretmenden kağıdı aldı ve eş anlamının üzerine koydu. Öğrenci temsilcisi ise öğretmenin torbasından çıkan kağıdı ve öğrencinin söylediği eş anlamı tahtaya yazdı. Bu etkinlik tüm öğrenci tablolarının dolmasına kadar bu şekilde devam etti. Tablosunu en önce tamamlayan grup etkinliğin galibi oldu. Daha sonra tahtaya yazılan eş anlamlı kelimeler öğretmen eşliğinde tekrar edildi ve öğrencilerin pekiştirilmesi sağlandı.

Ara

Öğretmenlere yönelik çatışma durumları karşısında ne yapılmalı?Nasıl davranılmalı? Çatışma anında hangi teknikler kullanılırsa daha etkili olur ? Sorularını yanıtlamak ve çatışma çözme becerilerini anlamak için çatışma çözme becerileri broşürü dağıtılmıştır.

Ara

Okulumuz öğretmenlerine, genel hedef kapsamında okul psikolojik danışmanı Yeşim GÜMÜŞ tarafından Psikolojik Sağlamlık semineri verilmiştir.Risk faktörleri ve buna yönelik koruyucu faktörler üzerinde durulmuş ve psikososyal olaylar veyahut örseleyici durumlar karşısında verdiğimiz tepki düzeyimizin derecesi, psikolojik sağlamlığımız ile orantı düzeyi üzerine çalışma gerçekleştirilmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda pasta kesilerek kutlandı. Emeği geçen başta okul müdürümüz Berkay EZANOĞLU, müdür yardımcılarımız İrfan PETEK, Oğuzhan YAŞAR ve Kaan ÇETİN’e teşekkür ederiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygıyla anıyor, gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polisi tarafından Güvenli Trafik Eğitimi Semineri verilmiştir.Başta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Yıldız kızlar futbol il birinciliği müsabakalarında okulumuz yine yeniden il birincisi olmuştur. Takımımızı ve hocamızı tebrik ediyoruz. Gruplarda okulumuzu ve ilimizi temsil edecekler.Bu yolda takımımıza başarılar diliyoruz.

Ekm

Ortak sınavlar ile ilgili konu soru dağılımı tabloları yayınlanmıştır. Öğrenci ve velilerimize duyrulur.

Ekm

TÜBİTAK Bilim söyleşileri kapsamında okulumuz öğrencilerine Atatürk Üniversitesi Doç.Dr.Kübra ÖZDEMİR tarafından “Sporun Yaşam Kalitesine Etkileri” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl kutlama programı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Ekm

Özel hedef olarak belirlenen meslek seçiminde  yetenek,ilgi kişisel özelliklerin ilişkisi kapsamında velilere yönelik broşür hazırlanmıştır.Bu broşür; meslek ile yetenek ilgi ilişkisi nedir?Çocuğunuzun meslek seçiminde nelere dikkat edilmeli  ve yeteneğe dikkat ediliyor mu bu seçimlerde? bu soruların cevabı gözetilerek broşür hazırlanmış olup velilere gönderilmiştir.

5.sınıf Beden Eğitimi Dersi Ortak Sınav Soru Dağılım Tablosu İçin Tıklayınız

6.sınıf Beden Eğitimi Dersi Ortak Sınav Soru Dağılım Tablosu İçin Tıklayınız